DESIGNED BY JOOMLATD

Yποστηρίξη της καθιέρωσης της Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Στο πλαίσιο της καμπάνιας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Κάνοντας μία Ημέρα στην Ευρώπη, κάθε Μέρα για τα παιδιά», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέλαβε πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για την καθιέρωση Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού ως μια συμβολική ημέρα. Υπογράφοντας αυτή την πρωτοβουλία συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού. (Πηγή:http://www.antibullying.eu/node/34). Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ, για να υπογράψετε πάτηστε ΕΔΩ

Ημερίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Θεσσαλίας

. Posted in Δράσεις Συντονιστών Παρατηρητηρίου

Η Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας διοργανώνει, με το Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού ημερίδες στις έδρες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη Θεσσαλία.

Θέμα αυτών των ημερίδων είναι η προσέγγιση της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού μέσα από την ματιά της Πρόληψης. Στη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει  ανάλυση των όρων του σχολικού εκφοβισμού και της σχολικής βίας, θα αναλυθεί το πλαίσιο λειτουργίας του Παρατηρητηρίου και θα παρουσιαστούν οι φορείς που συμμετέχουν στο Δίκτυο Πρόληψης κάθε νομού και οι οποίοι μέσα από το εξειδικευμένο προσωπικό τους θα κληθούν να συμβάλλουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.

Η ημερίδα του Βόλου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο ν Ιωνίας Βόλου, από τις 11.30 το πρωί μέχρι τις  14.30 μετά το μεσημέρι.

Την ημερίδα καλούνται να παρακολουθήσουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας του νομού και οι Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί για την πρόληψη της Βίας οι οποίοι έχουν ορισθεί σε κάθε σχολική μονάδα.

TOP