DESIGNED BY JOOMLATD

Yποστηρίξη της καθιέρωσης της Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Στο πλαίσιο της καμπάνιας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Κάνοντας μία Ημέρα στην Ευρώπη, κάθε Μέρα για τα παιδιά», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέλαβε πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για την καθιέρωση Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού ως μια συμβολική ημέρα. Υπογράφοντας αυτή την πρωτοβουλία συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού. (Πηγή:http://www.antibullying.eu/node/34). Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ, για να υπογράψετε πάτηστε ΕΔΩ

Μήνυμα Υφυπουργού

. Posted in Uncategorised

Το Υπουργείο και Θρησκευμάτων ανέλαβε, με την υπ? αριθμ. 159704/Γ7/17-12-2012 Υπουργική Απόφαση, τη δημιουργία Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού, με σκοπό τη μέριμνα για την πρόνοια και ασφάλεια των μελών της σχολικής κοινότητας ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό, ώστε να αποτυπωθεί με σαφήνεια σε Πανελλαδικό επίπεδο το εύρος του φαινομένου και να συγκροτηθεί το πρωτογενές υλικό καταγραφής και μελέτης.

 

Ένα χρόνο μετά τη δημιουργία του, δίνουμε νέο διευρυμένο ρόλο στο Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού. Αναβαθμίζουμε και επεκτείνουμε τις αρμοδιότητές του πέρα από τα όρια της καταγραφής στη λήψη συγκεκριμένων δράσεων. Προτεραιότητά μας δεν είναι πλέον η απλή καταγραφή. Προτεραιότητά μας είναι να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες δράσεις.

 

Σ? αυτή την προσπάθεια, συστρατεύουμε το «Χαμόγελο του Παιδιού» και την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου, φορείς με συσσωρευμένη εμπειρία και τεχνογνωσία που μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

 

Ορίζουμε σε κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ως Συντονιστή Δράσεων έναν εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του οποίου οι αρμοδιότητες εκτείνονται σε επίπεδο Περιφερειακής Διεύθυνσης, Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, σχολικών μονάδων και τοπικής κοινωνίας.

 

Βασικός ρόλος του Συντονιστή δράσεων είναι να εποπτεύει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού στις σχολικές μονάδες.

 

Τέλος, έχουμε ορίσει έναν εκπαιδευτικό υπεύθυνο ανά σχολική μονάδα, ώστε όλοι οι μαθητές να γνωρίζουν ότι εάν έχουν πρόβλημα, θα απευθύνονται και θα ενημερώνουν αυτόν.

 

Το Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού, που λειτουργεί με ανανεωμένη Συντονιστική Επιτροπή, αποτελεί ένα ενεργό εργαλείο στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των μαθητών, κάνοντας σαφές το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι καμία πράξη βίας δεν είναι ανεκτή στο σχολείο.

TOP