DESIGNED BY JOOMLATD

Yποστηρίξη της καθιέρωσης της Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Στο πλαίσιο της καμπάνιας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Κάνοντας μία Ημέρα στην Ευρώπη, κάθε Μέρα για τα παιδιά», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέλαβε πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για την καθιέρωση Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού ως μια συμβολική ημέρα. Υπογράφοντας αυτή την πρωτοβουλία συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού. (Πηγή:http://www.antibullying.eu/node/34). Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ, για να υπογράψετε πάτηστε ΕΔΩ

. Posted in Συναντήσεις

Με ευκαιρία την Πέμπτη 6 Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, καλούμε τους Εκπαιδευτικούς, Υπεύθυνους Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού των Σχολικών Μονάδων Προσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθώς και τους αντίστοιχους των ΣΜΕΑΕ Π.Ε. & Δ.Ε. Δ΄ Αθήνας, σε επιμορφωτικές συναντήσεις, με τίτλο:

?Μη φοβάσαι, είμαστε δίπλα σου!?

Οι συγκεκριμένες συναντήσεις αναμένεται να εξελιχτούν σύμφωνα με το συνημμένο Πρόγραμμα και την κατανομή των περιοχών που ορίζει το έγγραφο υπ' αριθμ. πρωτ. 52/26-2-2014 του Σχ. Συμβούλου υπεύθυνου δράσεων πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, κ. Α. Μουταβελή.

Για να μεγεθύνετε την αφίσα των συναντήσεων, κάντε κλίκ στην παρακάτω εικόνα:

 

. Posted in Συναντήσεις

Στο πλαίσιο των αποκεντρωμένων δράσεων του Παρατηρητηρίου, διενεργούνται επιμορφωτικές συναντήσεις με τους Συντονιστές Δράσεων των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης οι οποίες, εκτός από τον επιμορφωτικό χαρακτήρα που τις διέπει, αποτελούν ένα κοινό πλαίσιο γόνιμου διαλόγου. Οι συναντήσεις αυτές υλοποιούνται και με τη συνέργεια επιστημονικών φορέων με εμπειρία  σε θέματα ενδοσχολικής βίας.

κ.Υφυπουργός κ.Συμεών Κεδίκογλου, σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή του Παρατηρητηρίου Πρόληψης για τη Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό προσκάλεσε, την Τρίτη 25-02-2014 στο ΥΠΑΙΘ, τους Συντονιστές των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε συνάντηση εργασίας στην οποία πέρα από τα τρέχοντα θέματα που αφορούν στην λειτουργία και το συντονισμό  δράσεων του Παρατηρητηρίου ακολούθησε και επιμορφωτική-ενημερωτική συνάντηση σε θέματα σχολικής βίας και εκφοβισμού με εισηγητές τους: Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής κ.Ιωάννη Τσιάντη από την ΕΨΥΠΕ, τη βουλευτή- εκπρόσωπο της εκστρατείας «Ένα για Πέντε»  κ. Έλενα Ράπτη, την κ. Μαρίνα Παπαδή Ψυχολόγο από τη Μονάδα Απεξάρτησης Αλκοολικών-τοξικομάνων 18ΑΝΩ και τον κ. Στέφανο Αλεβίζο, Ψυχολόγο από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής με τους συντονιστές δράσεων των Περιφερειακών Διευθύνσεων της χώρας

Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής με τους συντονιστές δράσεων των Περιφερειακών Διευθύνσεων της χώρας

. Posted in Συναντήσεις

Σας κοινοποιούμε το πρόγραμμα (πατήστε ΕΔΩ) της επιμορφωτικής συνάντησης για την ενδοσχολική βία και το σχολικό εκφοβισμό, που διοργανώνεται από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιαςτην Τρίτη 18-2-2014.

TOP