DESIGNED BY JOOMLATD

Yποστηρίξη της καθιέρωσης της Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Στο πλαίσιο της καμπάνιας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Κάνοντας μία Ημέρα στην Ευρώπη, κάθε Μέρα για τα παιδιά», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέλαβε πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για την καθιέρωση Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού ως μια συμβολική ημέρα. Υπογράφοντας αυτή την πρωτοβουλία συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού. (Πηγή:http://www.antibullying.eu/node/34). Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ, για να υπογράψετε πάτηστε ΕΔΩ

. Posted in Δράσεις Παρατηρητηρίου

Στο πλαίσιο της δράσης «+δημιουργώ»  οι μαθητές και οι μαθήτριες εμπνεύστηκαν δημιούργησαν και αποτύπωσαν με τον πιο αυθεντικό και παραστατικό τρόπο ένα σύγχρονο μήνυμα και μια εικόνα με πολλαπλούς συμβολισμούς έναντι στην ενδοσχολική βία. Οι μαθητές/τριες της πρωτοβάθμιας συμμετείχαν στη δράση με τη δημιουργία αφίσας και οι μαθητές/τριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με το σχεδιασμό του λογότυπου. Οι μαθητές/τριες συμμετείχαν ατομικά ή ομαδικά. Από τις τελικές συμμετοχές που απέστειλαν οι δεκατρείς Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης η Συντονιστική Επιτροπή  ανέδειξε ένα λογότυπο και μία αφίσα.

Οι νικητήριες συμμετοχές της δράσης «+δημιουργώ» είναι:

Για το λογότυπο: Αρχοντία Παπαγεωργίου, Γ? τάξη, 2ο ΓΕΛ Κατερίνης, Ν. Πιερίας (Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας)

 

Για την αφίσα:οι μαθήτριες της  Ε? τάξη 6/θ Δ.Σ. Σερίφου Ευαγγελία Γεροντάρη, Μαρία Καμούδη, Άννα-Φιλίππα Μέγα, Ερίσα Μπαχριμάι, Κλαούντια Ρεσούλι, Αουρέλα Σέμε και οι εκπαιδευτικοί Ευριδίκη Λούντα εκπαιδευτικός ΠΕ70 και Ολυμπιάδα Κελαηδή εκπαιδευτικός ΠΕ08 (Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Π.Ε. & Δ.Ε. Νοτίου Αιγαίου)

 Με την ολοκλήρωση της δράσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους.

. Posted in Δράσεις Παρατηρητηρίου

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρα κατά της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού, διοργανώθηκε εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Χαιρετισμό απεύθυναν οι: Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Συμεών Κεδίκογλου, ο κ. Γιαννόπουλος Πρόεδρος «Του χαμόγελου του παιδιού ο κ. Κωνσταντίνος Φύσσας Ψυχολόγος ?Ψυχοθεραπευτής Επιστημονικός Συνεργάτης της ΕΨΥΠΕ και ο  Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού κ. Παρασκευάς Βεντήρης.

Η εκδήλωση είχε ως επίκεντρο τους μαθητές έτσι οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο με από τον κ. Σοφιανό  ενώ με τους μεγαλύτερους μαθητές  έγινε συζήτηση πάνω σε θέματα που αφορούν στην ενδοσχολική βία με αφορμή τις παρουσιάσεις που έλαβαν  χώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με τους κ. Παύλο Σαλίχο ψυχολόγο και  κ. Μαρίνα Καβαλλιεράκη Κοινωνική Λειτουργό από «το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε την παρουσίαση των τελικών συμμετοχών για τη Δράση «+δημιουργώ» από τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις της Ελλάδας. Την εκδήλωση συντόνιζε η κ. Μαιρη Συνατσάκη.

{besps}ekdhlwsh-6-3-2014{/besps}

. Posted in Δράσεις Παρατηρητηρίου

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο ΥΠΑΙΘ για την Πανελλήνια Ημέρα κατά του Εκφοβισμού και της Βίας στα Σχολεία, ο Υφυπουργός κ. Σ. Κεδίκογλου εκφώνησε τον παρακάτω λόγο:

"Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς,

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Η 6η Μαρτίου, Πανελλήνια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εκπαίδευση. Δεν είναι μία μέρα κατά την οποία καλούμαστε απλώς να καταδικάσουμε τη βία που έχει, δυστυχώς, παρεισφρήσει στο σχολικό περιβάλλον. Η σημερινή ημέρα είναι η αφορμή για να συζητήσουμε με ειλικρίνεια το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού με αυτούς που το βιώνουν άμεσα: τους μαθητές.

... Για τη συνέχεια πατήστε στο σύνδεσμο:

Ο λόγος που εκφώνησε ο Υφυπουργός κ. Κεδίκογλου για την Πανελλήνια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας

. Posted in Δράσεις Παρατηρητηρίου

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Σ. Κεδίκογλου, και το Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, που λειτουργεί στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους και με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, καλούν τους μαθητές τις μαθήτριες της Δημοτικής Εκπαίδευσης και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, να συμβάλλουν με τις εικαστικές δημιουργίες τους στη διαμόρφωση της ιστοσελίδας του Παρατηρητηρίου (http://paratiritirio.minedu.gov.gr).

Το θέμα της δράσης είναι: «ημιουργώ» και στόχος είναι τόσο η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα βίας και εκφοβισμού, όσο και η ανάδειξη θετικών προτύπων συμπεριφοράς, καθώς και της αξίας της ανάπτυξης σχέσεων που στηρίζονται στο σεβασμό, την κατανόηση και την αποδοχή.

 

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης:

Α. Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, εκφράζοντας προσωπικά τους βιώματα, επιθυμίες και ελπίδες για μια καθημερινή σχολική ζωή χωρίς βία, καλούνται να δημιουργήσουν την Αφίσα του Παρατηρητηρίου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, ατομικά ή ομαδικά (μέχρι 5 άτομα), σε χαρτί διαστάσεων Α3.

Β. Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να δημιουργήσουν τον αντίστοιχο Λογότυπο του Παρατηρητηρίου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού ατομικά ή ομαδικά σε χαρτί διαστάσεων Α4.

TOP