DESIGNED BY JOOMLATD

Yποστηρίξη της καθιέρωσης της Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Στο πλαίσιο της καμπάνιας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Κάνοντας μία Ημέρα στην Ευρώπη, κάθε Μέρα για τα παιδιά», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέλαβε πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για την καθιέρωση Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού ως μια συμβολική ημέρα. Υπογράφοντας αυτή την πρωτοβουλία συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού. (Πηγή:http://www.antibullying.eu/node/34). Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ, για να υπογράψετε πάτηστε ΕΔΩ

. Posted in Δράσεις Σχολικών Μονάδων

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄τάξης του του 2ου Δ.Σ. Αφάντου ετοίμασαν μία ταινία μικρού μήκους, με σενάριο που επιμελήθηκαν οι ίδιοι, έχοντας ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους "παρατηρητές" του φαινομένου. Η ταινία απευθύνεται σε μαθητές. Η επιμέλεια του βίντεο και η παραγωγή του έγιναν από τους: κ.Σάββα Νικολή καθηγητή Φυσικής Αγωγής και την εκπαιδευτικό κ.Γαλατιανή Γαλουζή. 

  • Για να δείτε το βίντεο πατήστε ΕΔΩ.

. Posted in Δράσεις Σχολικών Μονάδων

Το 29ο Δημοτικού Σχολείου Αθηνών «Νίκος Γκάτσος» σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο 7ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δ.Ε. Αττικής διοργανώνει ημερίδα με θέμα: "Δυνατότητες και προβληματισμοί για ένα ασφαλές και ελκυστικό διαδίκτυο για όλους". Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 στις  18.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου (Δοϊράνης 43, Νέα Κυψέλη, Αθήνα) .  

  • Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

. Posted in Δράσεις Σχολικών Μονάδων

Το 14ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου κοινοποιεί την παρακάτω πρόσκληση:

Το "Το Σχολείο και η Οικογένεια ΜΑΖΙ ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό", την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 στις 5.30 το απόγευμα, στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου. Το σχολείο συναντά την οικογένεια και μαζί δένουν φωνές, ανησυχίες, σκέψεις, προτάσεις, γνώσεις με κοινό στόχο την ισορροπημένη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού. Βασικός σκοπός η ψυχική υγεία του μαθητή, η ηρεμία και η δημιουργία αρμονικών σχέσεων ανάμεσα στο ίδιο και τους γονείς, τους δασκάλους και τους συνομηλίκους του. Χωρίς φόβο, χωρίς πόνο, χωρίς βία, χωρίς ενοχές και δίχως ντροπή. Ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό και τις αρνητικές συνέπειές του, μαζί, μπορούμε πράγματι να λειτουργήσουμε προς όφελος του παιδιού. 

Ελάτε στις 5.30 το απόγευμα της Τετάρτης 12 Μαρτίου 2014 στο 14ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου (Σ. Σπανάκη 5, Πόρος, τηλ.2810 245297) να ακούσουμε το λόγο της επιστήμης και της δύναμης και να μοιραστούμε σκέψεις και συναισθήματα! Το Σχολείο και η Οικογένεια μαζί ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό!

. Posted in Δράσεις Σχολικών Μονάδων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, διοργανώνει σε συνεργασία με την κ. Γκάτσα Τατιανή Συντονίστρια Πρόληψης Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε & Δ.Ε Ηπείρου, ενημέρωση προς τους μαθητές και μαθήτριες, για το ευαίσθητο θέμα της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας θα είναι μαζί μας, την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014, για να μιλήσει για το ευαίσθητο αυτό θέμα, ο κ. Αλεβίζος Στέφανος, ψυχολόγος στο "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" και η κ. Γκάτσα Τατιανή.

TOP