DESIGNED BY JOOMLATD

Yποστηρίξη της καθιέρωσης της Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Στο πλαίσιο της καμπάνιας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Κάνοντας μία Ημέρα στην Ευρώπη, κάθε Μέρα για τα παιδιά», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέλαβε πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για την καθιέρωση Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού ως μια συμβολική ημέρα. Υπογράφοντας αυτή την πρωτοβουλία συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού. (Πηγή:http://www.antibullying.eu/node/34). Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ, για να υπογράψετε πάτηστε ΕΔΩ

. Posted in Δράσεις Σχολικών Μονάδων

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και το Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Χαλκίδας σήμερα Πέμπτη 6 Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού σε μία προσπάθεια ενδυνάμωσης των μαθητών τους ώστε να κάνουν θετικές επιλογές στη συμπεριφορά τους απέναντι στους άλλους αλλά και ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας πραγματοποίησαν σειρά δραστηριοτήτων στο σχολείο τους που περιελάμβαναν: Προβολή σχετικών ταινιών μικρού μήκους, δραματοποιήσεις, κατασκευή αφισών, παιχνίδια, κ.α. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ντυμένοι με λευκά μπλουζάκια πέρασαν το μήνυμα ότι η Βία δεν είναι ούτε διασκέδαση, ούτε αστείο? Αξίζουν σε όλους πολλά συγχαρητήρια!

. Posted in Δράσεις Σχολικών Μονάδων

Τα 121ο και 98ο Νηπιαγωγεία Αθηνών στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Ευαισθητοποίηση Πρόληψη και Αντιμετώπιση κρουσμάτων Ενδοσχολικής Βίας» την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 και ώρα 17:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 113ου Δ.Σ. Αθηνών.

Επισυνάπτονται:

. Posted in Δράσεις Σχολικών Μονάδων

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Φαλήρου, σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα: «Σχολικός και ηλεκτρονικός εκφοβισμός-αίτια-πρόληψη-αντιμετώπιση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10-03-2014 και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. (Κανελλοπούλου 58,Νέο Φάληρο, τηλ. 2104816447, ακριβώς πίσω από το εμπορικό κέντρο factory outlet, στην οδό Πειραιώς και πλησίον του ηλεκτρικού σταθμού Νέου Φαλήρου από την πλευρά του σταδίου Καραϊσκάκη) .

Εισηγητές:

 

- Μαίρη Καρακασίδη, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, με θέμα : « Οι μορφές της σχολικής βίας και οι ψυχολογικές επιπτώσεις της».

- Καλυψώ Μιχαλακάκη, Δ/ντρια του Σχολείου,  με θέμα : «Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στη σχολική βία ».

- Δήμητρα Καραβασίλη-Νεοκοσμίδη, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων, -Κλινική ψυχολόγος με θέμα: «Ο ρόλος των γονέων στη σχολική βία ».

- Γεώργιος Μπομπότης, εκπαιδευτικός , με θέμα : « Συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο».

- Δήμητρα Ρηγάλου, εκπαιδευτικός νέων τεχνολογιών, με θέμα : « Εκφοβισμός και Διαδίκτυο».

  

Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει  παρέμβαση της Σχολικής Συμβούλου κ.Ελένης Μπούντα, και στη συνέχεια  συζήτηση με γονείς στα ερωτήματα.

. Posted in Δράσεις Σχολικών Μονάδων

Μια όμορφη πρωτοβουλία της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου με υπεύθυνη σε θέματα παιδείας την κ. Παπαδάκη-Σκουραδάκη Φανή και σε συνεργασία με την ομάδα βιβλίου του Συλλόγου εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης  "Δομίνικος  Θεοτοκόπουλος" και με τον Συντονιστή δράσεων για τον Σχολικό εκφοβισμό Α/θμιας και Β/θμιας Κρήτης, κ. Μεντζίνη Νίκο, υλοποιούν από κοινού δράση κατά της σχολικής βίας και εκφοβισμού.

Συγκεκριμένα οι μαθητές του Ν. Ηρακλείου με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, των συγγραφέων και της ομάδας βιβλίου, καλούνται να ολοκληρώσουν όπως αυτά επιθυμούν τις ημιτελείς ιστορίες - παραμύθια που έχουν σαν θέμα τις διάφορες μορφές βίας.

Μέσα από δράσεις - συζητήσεις και εκδηλώσεις κατά της σχολικής βίας στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση, την αφύπνιση και τον προβληματισμό παιδιών γονέων και εκπαιδευτικών.

Πατήστε για να μεταβείτε στο Blog

. Posted in Δράσεις Σχολικών Μονάδων

Η ταινία μικρού μήκους «Γιατί..» προσπαθεί να στείλει μηνύματα αλληλεγγύης και σεβασμού στα παιδιά εκείνα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση από άλλα παιδιά του σχολικού τους περιβάλλοντος. Δεν είναι δίκαιο να κρίνεις τον άλλον από την εξωτερική του εμφάνιση, την εθνικότητα, την θρησκεία, ή το χρώμα του και να μην του δίνεις την ευκαιρία να σου δείξει ποιος πραγματικά είναι.

Πατήστε για να δείτε την ταινία

Η ενσυναίσθηση είναι μια δεξιότητα που πρέπει να καλλιεργείται στους ανθρώπους από νωρίς? Γιατί μόνο αν μπεις στην θέση του άλλου θα τον καταλάβεις και θα τον κάνεις φίλο σου! Η επίσημη παρουσίαση της ταινίας θα γίνει στο πρώτο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού την ημέρα που είναι ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό (Πέμπτη 6 Μαρτίου στις 9.00 το πρωί)  από τον Διευθυντή του Σχολείου Γιάννη Μιχελάκη.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετέχουν, η σχολική σύμβουλος κυρία Μαρία Δρακάκη, ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων της Α/θμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου κος Γιώργος Μαρκατάτος, ο υπεύθυνος σε θέματα σχολικής βίας κος Μεντζίνης, Εκπρόσωπος του Δήμου, η κυρία Βασιλική Μαντούλκα υπεύθυνη του γραφείου πληροφόρησης της Ε.Ε. στην περιφέρεια  Κρήτης, και οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης με τους γονείς τους.

TOP