DESIGNED BY JOOMLATD

Yποστηρίξη της καθιέρωσης της Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Στο πλαίσιο της καμπάνιας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Κάνοντας μία Ημέρα στην Ευρώπη, κάθε Μέρα για τα παιδιά», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέλαβε πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για την καθιέρωση Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού ως μια συμβολική ημέρα. Υπογράφοντας αυτή την πρωτοβουλία συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού. (Πηγή:http://www.antibullying.eu/node/34). Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ, για να υπογράψετε πάτηστε ΕΔΩ

. Posted in Δράσεις Συντονιστών Παρατηρητηρίου

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Αγίων Τριών Ιεραρχών προστατών της Παιδείας μας προσκλλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί της περιοχής μας σε διάλογο, με θέμα: «Ενδοσχολική βία: μύθοι και πραγματικότητα». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 18:30 στην«Καταφυγή» (πρώην ΝΕΛΕ - οδ. Μεγανησίου 5 - πλησίον Κεντρικής Πλατείας έναντι Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Θεολόγου).

  • Για την πρόσκληση και το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ.
  • Για το Δελτίο Τύπου πατήστε ΕΔΩ.

. Posted in Δράσεις Συντονιστών Παρατηρητηρίου

Στα πλαίσια ενημέρωσης και εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων οι οποίοι ορίστηκαν Υπεύθυνοι για τη σχολική Βία και τον Εκφοβισμό πραγματοποιήθηκαν  ενημερωτικές-εκπαιδευτικές συναντήσεις με την εκπρόσωπο του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Δανηλούλη Ματίνα, ψυχολόγο, όπου  παρουσιάστηκε  ειδικό διαδραστικό υλικό το οποίο είναι κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση δράσεων πρόληψης στα σχολεία για την ενδοσχολική Βία και τον Σχ. Εκφοβισμό. Οι συναντήσεις  πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις της Λάρισας και του Βόλου. Ακολούθησε συζήτηση. 

Πασχαλίνα Κόζυβα 

Σχολική Σύμβουλος 04.01, Συντονίστρια Δράσεων

Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. και Δ.Ε. Θεσσαλίας

. Posted in Δράσεις Συντονιστών Παρατηρητηρίου

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Π.Ε. & Δ.Ε. Ιονίων Νήσων και η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε Ιονίων Νήσων οργάνωσαν σειρά ομιλιών στο νομό Κέρκυρας αλλά και σειρά επαφών με φορείς ψυχοκοινωνικής υγείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού στα Ιόνια νησιά. Ως εισηγήτρια συμμετείχε η κ. Βασιλική Κιτσάκη, Συντονίστρια για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού Ιονίων Νήσων. 

  • Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

. Posted in Δράσεις Συντονιστών Παρατηρητηρίου

Η Συντονίστρια Δράσεων για την Πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Βασιλική Κιτσάκη διοργάνωσε ενημερωτική συνάντηση στη Λευκάδα με θέμα: «Προγράμματα για την πρόληψη της σχολικής βίας ? Η τέχνη ενάντια στη βία»

  • Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

. Posted in Δράσεις Συντονιστών Παρατηρητηρίου

Καλούνται οι Υπεύθυνοι Πρόληψης της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού των Σχολικών Μονάδων Ν. Ηρακλείου Α/θμιας (πλην Νηπιαγωγείων) και Β/θμιας, σε ενημερωτική-επιμορφωτική συνάντηση για το ρόλο τους. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Μαρτίου και ώρα 11.30 έως 14:00  στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου (2ος όροφος).

  • Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ
TOP