DESIGNED BY JOOMLATD

Μήνυμα Υφυπουργού

Το Υπουργείο και Θρησκευμάτων ανέλαβε, με την υπ? αρ. 159704/Γ7/17-12-2012 Υπουργική Απόφαση, τη δημιουργία Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού... Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σας καλωσορίζουμε στο δικτυακό τόπο του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Το Παρατηρητήριο έχει ως αποστολή τη μέριμνα για την πρόνοια και την ασφάλεια... Για να διαβάσετε το μήνυμα, πατήστε εδώ.

ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ

Ενημερωθείτε σχετικά με την οργανωτική δομή του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού. Για να δείτε το οργανόγραμμα πατήστε εδώ...                                                             

Yποστηρίξη της καθιέρωσης της Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Στο πλαίσιο της καμπάνιας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Κάνοντας μία Ημέρα στην Ευρώπη, κάθε Μέρα για τα παιδιά», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέλαβε πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για την καθιέρωση Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού ως μια συμβολική ημέρα. Υπογράφοντας αυτή την πρωτοβουλία συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού. (Πηγή:http://www.antibullying.eu/node/34). Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ, για να υπογράψετε πάτηστε ΕΔΩ

Ο Δ/ντής του 1ου Δ. Σ. Ραφήνας, κ. Σαράντης Κ. Χέλμης μας κοινοποιεί βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές του σχολείου για το σχολικό εκφοβισμό: 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην εκδήλωση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης «ΟΙ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ  ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ» που συνδιοργανώνει σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Αττικής για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού την Τετάρτη 12 Μαρτίου στις 18.00μμ στην αίθουσα Πλειάδες του Πνευματικού Κέντρου Μελίνα Μερκούρη (Γρ.Λαμπράκη & Καρυταίνης 4)

Το Δημοτικό Σχολείο Κατασταρίου Ζακύνθου http://dim-katast.zak.sch.grστα πλαίσια της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας κατά της βίας και του εκφοβισμού στο σχολείο πραγματοποίησε έκθεση ζωγραφικής με εικαστικές δημιουργίες των μικρών μαθητών με θέμα τη βία στο Σχολείο και πως αυτή μπορεί αυτή να αντιμετωπιστεί. Παράλληλα έγιναν μια σειρά από δραστηριότητες, όπως προβολή σχετικού DVD, συζήτηση,  ανταλλαγή σκέψεων και εμπειριών, δραματοποίηση. Τέλος έγινε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές παρατηρώντας έργα σπουδαίων καλλιτεχνών όπως τα «Κάλαντα» του Νικηφόρου Λύτρα, να προβληματιστούν  και να προτείνουν τρόπους για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας, του ρατσισμού και του εκφοβισμού.

       

 

Η Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας διοργανώνει, με το Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού ημερίδες στις έδρες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη Θεσσαλία.

Θέμα αυτών των ημερίδων είναι η προσέγγιση της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού μέσα από την ματιά της Πρόληψης. Στη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει  ανάλυση των όρων του σχολικού εκφοβισμού και της σχολικής βίας, θα αναλυθεί το πλαίσιο λειτουργίας του Παρατηρητηρίου και θα παρουσιαστούν οι φορείς που συμμετέχουν στο Δίκτυο Πρόληψης κάθε νομού και οι οποίοι μέσα από το εξειδικευμένο προσωπικό τους θα κληθούν να συμβάλλουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.

Η ημερίδα του Βόλου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο ν Ιωνίας Βόλου, από τις 11.30 το πρωί μέχρι τις  14.30 μετά το μεσημέρι.

Την ημερίδα καλούνται να παρακολουθήσουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας του νομού και οι Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί για την πρόληψη της Βίας οι οποίοι έχουν ορισθεί σε κάθε σχολική μονάδα.

Στο διαγωνισμό «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό», μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος του Βρετανικού Συμβουλίου και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας με τίτλο «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα», το οποίο είναι κατά της ενδοσχολικής βίας και βασίζεται στα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, δόθηκαν βραβεία στις παρακάτω ομάδες:

1ο βραβείο: miniosgirls - 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης - 480ΠοτεΔενΞερεις_ΤιτλοιΤελους-FINAL.mov
2ο βραβείο: diversgirls1 - 1ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών - Kinoumena_Sxedia_gia_to_BullyingFINAL.pptx
3ο βραβείο: filia - Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου - to pagakiFINAL.mp4
4ο βραβείο: Οι άνθρωποι κατά της βίας ΕΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ - Oi anthrwpoi kata ths vias ΕΑ FINAL.mp4
5ο βραβείο (ισοβαθμία): 44o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΤΡΩΝ - 44ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών - TO MAGEMENO SXOLEIO FINAL.pptx
5ο βραβείο (ισοβαθμία): ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ 2 - 2ο Γυμνάσιο Αθηνών - Glasses_FINAL.mp4

Με αφορμή την 6η Μαρτίου "Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο", το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης και το 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης, συνδιοργανώνουν στις 10 Μαρτίου 2014 (έναρξη στις 5.30 μ.μ.) ημερίδα με θέμα: «Βία και Επιθετικότητα στο Σχολείο και στην Οικογένεια»Αίθ. εκδηλώσεων Ιδρ. Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Καπναποθήκη Π, Καπνεργατών 9, Ξάνθη.

Περισσότερα Άρθρα...

TOP