DESIGNED BY JOOMLATD

Μήνυμα Υφυπουργού

Το Υπουργείο και Θρησκευμάτων ανέλαβε, με την υπ? αρ. 159704/Γ7/17-12-2012 Υπουργική Απόφαση, τη δημιουργία Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού... Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σας καλωσορίζουμε στο δικτυακό τόπο του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Το Παρατηρητήριο έχει ως αποστολή τη μέριμνα για την πρόνοια και την ασφάλεια... Για να διαβάσετε το μήνυμα, πατήστε εδώ.

ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ

Ενημερωθείτε σχετικά με την οργανωτική δομή του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού. Για να δείτε το οργανόγραμμα πατήστε εδώ...                                                             

Yποστηρίξη της καθιέρωσης της Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Στο πλαίσιο της καμπάνιας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Κάνοντας μία Ημέρα στην Ευρώπη, κάθε Μέρα για τα παιδιά», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέλαβε πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για την καθιέρωση Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού ως μια συμβολική ημέρα. Υπογράφοντας αυτή την πρωτοβουλία συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού. (Πηγή:http://www.antibullying.eu/node/34). Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ, για να υπογράψετε πάτηστε ΕΔΩ

H Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας διοργανώνει, με το Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού ημερίδες στις έδρες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη Θεσσαλία.

Θέμα αυτών των ημερίδων είναι η προσέγγιση της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού μέσα από την ματιά της Πρόληψης. Στη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει  ανάλυση των όρων του σχολικού εκφοβισμού και της σχολικής βίας, θα αναλυθεί το πλαίσιο λειτουργίας του Παρατηρητηρίου και θα παρουσιαστούν οι φορείς που συμμετέχουν στο Δίκτυο Πρόληψης κάθε νομού και οι οποίοι μέσα από το εξειδικευμένο προσωπικό τους θα κληθούν να συμβάλλουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.

Η ημερίδα της Λάρισας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014 στο Αμφιθέατρο του 6ου Γενικού Λυκείου (1ης Μεραρχίας και Καραολή, Νεάπολη), από τις 11.30 το πρωί μέχρι τις  14.30 μετά το μεσημέρι.

 

Την ημερίδα καλούνται να παρακολουθήσουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, οι Δ/ντές Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας του νομού, οι Διευθυντές σχολικών μονάδων και οι Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί για την πρόληψη της Βίας οι οποίοι έχουν ορισθεί σε κάθε σχολική μονάδα.

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρα κατά της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού, διοργανώθηκε εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Χαιρετισμό απεύθυναν οι: Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Συμεών Κεδίκογλου, ο κ. Γιαννόπουλος Πρόεδρος «Του χαμόγελου του παιδιού ο κ. Κωνσταντίνος Φύσσας Ψυχολόγος ?Ψυχοθεραπευτής Επιστημονικός Συνεργάτης της ΕΨΥΠΕ και ο  Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού κ. Παρασκευάς Βεντήρης.

Η εκδήλωση είχε ως επίκεντρο τους μαθητές έτσι οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο με από τον κ. Σοφιανό  ενώ με τους μεγαλύτερους μαθητές  έγινε συζήτηση πάνω σε θέματα που αφορούν στην ενδοσχολική βία με αφορμή τις παρουσιάσεις που έλαβαν  χώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με τους κ. Παύλο Σαλίχο ψυχολόγο και  κ. Μαρίνα Καβαλλιεράκη Κοινωνική Λειτουργό από «το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε την παρουσίαση των τελικών συμμετοχών για τη Δράση «+δημιουργώ» από τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις της Ελλάδας. Την εκδήλωση συντόνιζε η κ. Μαιρη Συνατσάκη.

{besps}ekdhlwsh-6-3-2014{/besps}

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο ΥΠΑΙΘ για την Πανελλήνια Ημέρα κατά του Εκφοβισμού και της Βίας στα Σχολεία, ο Υφυπουργός κ. Σ. Κεδίκογλου εκφώνησε τον παρακάτω λόγο:

"Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς,

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Η 6η Μαρτίου, Πανελλήνια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εκπαίδευση. Δεν είναι μία μέρα κατά την οποία καλούμαστε απλώς να καταδικάσουμε τη βία που έχει, δυστυχώς, παρεισφρήσει στο σχολικό περιβάλλον. Η σημερινή ημέρα είναι η αφορμή για να συζητήσουμε με ειλικρίνεια το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού με αυτούς που το βιώνουν άμεσα: τους μαθητές.

... Για τη συνέχεια πατήστε στο σύνδεσμο:

Ο λόγος που εκφώνησε ο Υφυπουργός κ. Κεδίκογλου για την Πανελλήνια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και το Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Χαλκίδας σήμερα Πέμπτη 6 Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού σε μία προσπάθεια ενδυνάμωσης των μαθητών τους ώστε να κάνουν θετικές επιλογές στη συμπεριφορά τους απέναντι στους άλλους αλλά και ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας πραγματοποίησαν σειρά δραστηριοτήτων στο σχολείο τους που περιελάμβαναν: Προβολή σχετικών ταινιών μικρού μήκους, δραματοποιήσεις, κατασκευή αφισών, παιχνίδια, κ.α. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ντυμένοι με λευκά μπλουζάκια πέρασαν το μήνυμα ότι η Βία δεν είναι ούτε διασκέδαση, ούτε αστείο? Αξίζουν σε όλους πολλά συγχαρητήρια!

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς όλων των σχολικών μονάδων της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, ιδέες και εμπειρίες, να ενημερωθούν ή και να προτείνουν τρόπους για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, καλούνται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης σε συνεργασία με τους Συντονιστές Δράσεων Πρόληψης και τους Προϊσταμένους Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. και Δ.Ε. να δώσουν σχετικές οδηγίες και κατευθύνσεις προς τους Σχολικούς Συμβούλους, τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων όλης της χώρας, ώστε να συμβάλουν ενεργά στην αποτελεσματική προετοιμασία και υλοποίηση δράσεων με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού.  

Ειδικότερα, καλούνται όλες οι σχολικές μονάδες της χώρας να αφιερώσουν χρόνο (δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων) σε δράσεις ? συζητήσεις ? εκδηλώσεις (π.χ. βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών, εικαστικά εργαστήρια, διαδραστικές ομιλίες, βιωματικά σεμινάρια κ.ά.) με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού. 

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δ.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με το Δήμο Παπάγου-Χολαργού, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, διοργανώνει σύντομη Ημερίδα-Ανοιχτή Συζήτηση, με θέμα "Εκφοβισμός και Βία ως Θέμα της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας των Εφήβων-Πρόληψη στο Σχολείο και την Οικογένεια". Η Ημερίδα-Ανοιχτή Συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού, την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη και ώρα 17.00-18.30. Ακροατήριο θα είναι εκπαιδευτικοί, γονείς και ειδικοί της ψυχικής υγείας των εφήβων. Είσοδος ελεύθερη.

Επισυνάπτονται:

Τα 121ο και 98ο Νηπιαγωγεία Αθηνών στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Ευαισθητοποίηση Πρόληψη και Αντιμετώπιση κρουσμάτων Ενδοσχολικής Βίας» την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 και ώρα 17:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 113ου Δ.Σ. Αθηνών.

Επισυνάπτονται:

Περισσότερα Άρθρα...

TOP