DESIGNED BY JOOMLATD

Μήνυμα Υφυπουργού

Το Υπουργείο και Θρησκευμάτων ανέλαβε, με την υπ? αρ. 159704/Γ7/17-12-2012 Υπουργική Απόφαση, τη δημιουργία Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού... Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σας καλωσορίζουμε στο δικτυακό τόπο του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Το Παρατηρητήριο έχει ως αποστολή τη μέριμνα για την πρόνοια και την ασφάλεια... Για να διαβάσετε το μήνυμα, πατήστε εδώ.

ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ

Ενημερωθείτε σχετικά με την οργανωτική δομή του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού. Για να δείτε το οργανόγραμμα πατήστε εδώ...                                                             

Yποστηρίξη της καθιέρωσης της Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Στο πλαίσιο της καμπάνιας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Κάνοντας μία Ημέρα στην Ευρώπη, κάθε Μέρα για τα παιδιά», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέλαβε πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για την καθιέρωση Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού ως μια συμβολική ημέρα. Υπογράφοντας αυτή την πρωτοβουλία συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού. (Πηγή:http://www.antibullying.eu/node/34). Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ, για να υπογράψετε πάτηστε ΕΔΩ

Το Παρατηρητήριο Ενδοσχολικής Βίας που εδρεύει στο Υ.ΠΑΙ.Θ. με τις οδηγίες του αρμόδιου Υφυπουργού κ.Κεδίκογλου Συμεών έχει προχωρήσει στην αποκεντρωμένη δράση του με την εθελοντική συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας , της αυτοδιοίκησης και των κοινωνών φορέων κατά περιοχή.

Υπάρχουν 13 Συντονιστές δράσης σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Διευθυντές  για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινόμενου της Ενδοσχολικής Βίας, οι οποίοι με τα αντίστοιχα δίκτυα στις 116 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ,τους Σχολικούς Συμβούλους και τους Υπεύθυνους Αγωγής Υγείας της χώρας, καταγράφουν, ευαισθητοποιούν και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα με επιστημονικό τρόπο και καλές πρακτικές. Η ιστοσελίδα http://paratiritirio.minedu.gov μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο πληροφοριών και ενημέρωσης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟ ΕΘΝΟΣ" ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΑ:

Η Περιφερειακή Δ/νση A/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης, σας προσκαλούν σε ημερίδα που διοργανώνουν με θέμα: «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο ? Cyberbullying». Η ημερίδα διεξάγεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 12:00 στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος (Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία).

            Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, καθώς και στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης καλεί τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Ν.Ξάνθης, καθώς και τους  Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των οικείων σχολικών μονάδων σε επιμορφωτική εκδήλωση ευαισθητοποίησης με θέμα:

«Ενδοσχολική βία και Εκφοβισμός: Μύθοι και Πραγματικότητα»

Κεντρική  εισηγήτρια της εκδήλωσης θα είναι η κ. Γαβριήλογλου Ματίνα, Ψυχολόγος από το τμήματος Κοινωνικής και Ψυχολογικής Στήριξης του «Χαμόγελου του Παιδιού». 

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014,  17:30-20:30 στο χώρο της Καπναποθήκης Π του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην Ξάνθη.

Σχετικά:


Το ΥΠΑΙΘ ευαισθητοποιημένο σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας των μαθητών/τριών, έχει ιδρύσει το Παρατηρητήριο κατά της Σχολικής βίας και του εκφοβισμού και έχει δρομολογήσει σειρά σχετικών δράσεων. Ένας από τους σκοπούς του Παρατηρητηρίου είναι η ευαισθητοποίηση μαθητών, γονέων και ολόκληρης της κοινωνίας σχετικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου. 

Η 6η Μαρτίου αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες, ερεθίσματα και ιδέες για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας που εκδηλώνεται μεταξύ μαθητών και να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν μακροχρόνια προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης.

TOP