DESIGNED BY JOOMLATD

Μήνυμα Υφυπουργού

Το Υπουργείο και Θρησκευμάτων ανέλαβε, με την υπ? αρ. 159704/Γ7/17-12-2012 Υπουργική Απόφαση, τη δημιουργία Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού... Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σας καλωσορίζουμε στο δικτυακό τόπο του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Το Παρατηρητήριο έχει ως αποστολή τη μέριμνα για την πρόνοια και την ασφάλεια... Για να διαβάσετε το μήνυμα, πατήστε εδώ.

ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ

Ενημερωθείτε σχετικά με την οργανωτική δομή του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού. Για να δείτε το οργανόγραμμα πατήστε εδώ...                                                             

Yποστηρίξη της καθιέρωσης της Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Στο πλαίσιο της καμπάνιας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Κάνοντας μία Ημέρα στην Ευρώπη, κάθε Μέρα για τα παιδιά», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέλαβε πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για την καθιέρωση Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού ως μια συμβολική ημέρα. Υπογράφοντας αυτή την πρωτοβουλία συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού. (Πηγή:http://www.antibullying.eu/node/34). Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ, για να υπογράψετε πάτηστε ΕΔΩ

Στο πλαίσιο των αποκεντρωμένων δράσεων του Παρατηρητηρίου, διενεργούνται επιμορφωτικές συναντήσεις με τους Συντονιστές Δράσεων των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης οι οποίες, εκτός από τον επιμορφωτικό χαρακτήρα που τις διέπει, αποτελούν ένα κοινό πλαίσιο γόνιμου διαλόγου. Οι συναντήσεις αυτές υλοποιούνται και με τη συνέργεια επιστημονικών φορέων με εμπειρία  σε θέματα ενδοσχολικής βίας.

κ.Υφυπουργός κ.Συμεών Κεδίκογλου, σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή του Παρατηρητηρίου Πρόληψης για τη Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό προσκάλεσε, την Τρίτη 25-02-2014 στο ΥΠΑΙΘ, τους Συντονιστές των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε συνάντηση εργασίας στην οποία πέρα από τα τρέχοντα θέματα που αφορούν στην λειτουργία και το συντονισμό  δράσεων του Παρατηρητηρίου ακολούθησε και επιμορφωτική-ενημερωτική συνάντηση σε θέματα σχολικής βίας και εκφοβισμού με εισηγητές τους: Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής κ.Ιωάννη Τσιάντη από την ΕΨΥΠΕ, τη βουλευτή- εκπρόσωπο της εκστρατείας «Ένα για Πέντε»  κ. Έλενα Ράπτη, την κ. Μαρίνα Παπαδή Ψυχολόγο από τη Μονάδα Απεξάρτησης Αλκοολικών-τοξικομάνων 18ΑΝΩ και τον κ. Στέφανο Αλεβίζο, Ψυχολόγο από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής με τους συντονιστές δράσεων των Περιφερειακών Διευθύνσεων της χώρας

Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής με τους συντονιστές δράσεων των Περιφερειακών Διευθύνσεων της χώρας

Σας ενημερώνουμε ότι, στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας για θέματα Ενδοσχολικής Βίας και Σχολικού Εκφοβισμού, διοργανώνεται από την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας , σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Δράσεων του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση κατά της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού, η κ. Κωστελίδου Αναστασία διοργανώνει ημερίδα για τους Υπεύθυνους των σχολικών δράσεων για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση κατά της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού των σχολικών μονάδων της Α/θμιας & Β/θμιας  Εκπ/σης Καστοριάς, Φλώρινας, και Γρεβενών (πλην Νηπιαγωγείων) στην Καστοριά, στην Αίθουσα του ΚΠΕ Καστοριάς, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 09:00- 12:00.

Επισυνάπτονται:

Σας ενημερώνουμε ότι, στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας για θέματα Ενδοσχολικής Βίας και Σχολικού Εκφοβισμού, διοργανώνεται από την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας , σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Δράσεων του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση κατά της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού, η κ. Κωστελίδου Αναστασία διοργανώνει ημερίδα για τους Υπεύθυνους των σχολικών δράσεων για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση κατά της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού των σχολικών μονάδων της Α/θμιας & Β/θμιας  Εκπ/σης Κοζάνης (πλην Νηπιαγωγείων) στην  Κοζάνη, στην Αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου,  την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 09:00-13:00.

Επισυνάπτονται:

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Καλές Πρακτικές πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού» θα διεξαχθεί στο 4ο ΓΕΛ Αιγάλεω, Ιερά Οδός 306, πλησίον ΟΤΕ Αιγάλεω, την Παρασκευή 28/02/2014 και ώρα 12.00 μμ έως 14.00 μμ με εισηγητές τους κ. Ασημόπουλο Χ. και Τσιάντη Α. Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας που έχουν οριστεί υπεύθυνοι στη σχολική τους μονάδα για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. 

Σας κοινοποιούμε το πρόγραμμα της ημερίδας με θέμα: "Σχολικός Εκφοβισμός: Από τη θεωρία στη δράση!" που θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα στις 26-02-2014:

Στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας των 28 κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 στις Βρυξέλλες θα προεδρεύσει ο  Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Τα κύρια σημεία των εργασιών του Συμβουλίου περιλαμβάνουν:

  1. Την υιοθέτηση των συμπερασμάτων του Συμβουλίου σχετικά με μία αποτελεσματική και καινοτόμο εκπαίδευση και κατάρτιση, ως επένδυση στις δεξιότητες - στήριξη του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου 2014
  2. Τη δημόσια πολιτική συζήτηση με θέμα την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας, με βάση τα αποτελέσματα του προγράμματος διεθνούς αξιολόγησης των ικανοτήτων των ενηλίκων (PIAAC: Έρευνα ΕΕ-ΟΟΣΑ) και του προγράμματος διεθνούς αξιολόγησης μαθητών (PISA: Έρευνα ΟΟΣΑ).

Επίσης, κατά την διάρκεια των εργασιών η Ελληνική Προεδρία θα προτείνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει δράση, σχετικά με πρόσφατη πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την θέσπιση Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά του εκφοβισμού και της βίας στα σχολεία

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού του ΥΠΑΙΘ και με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, διοργανώνει με αφορμή τη διεθνή ημέρα, Διημερίδες με θέμα: «Το Σχολείο που Προλαμβάνει». Οι εργασίες των Διημερίδων θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο, στις 5 και 6 Μαρτίου 2014, και στην Κάρπαθο, στις 10 και 11 Μαρτίου 2014, με βάση το πρόγραμμα που επισυνάπτεται στο: 

TOP