DESIGNED BY JOOMLATD

Μήνυμα Υφυπουργού

Το Υπουργείο και Θρησκευμάτων ανέλαβε, με την υπ? αρ. 159704/Γ7/17-12-2012 Υπουργική Απόφαση, τη δημιουργία Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού... Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σας καλωσορίζουμε στο δικτυακό τόπο του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Το Παρατηρητήριο έχει ως αποστολή τη μέριμνα για την πρόνοια και την ασφάλεια... Για να διαβάσετε το μήνυμα, πατήστε εδώ.

ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ

Ενημερωθείτε σχετικά με την οργανωτική δομή του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού. Για να δείτε το οργανόγραμμα πατήστε εδώ...                                                             

Yποστηρίξη της καθιέρωσης της Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Στο πλαίσιο της καμπάνιας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Κάνοντας μία Ημέρα στην Ευρώπη, κάθε Μέρα για τα παιδιά», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέλαβε πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για την καθιέρωση Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού ως μια συμβολική ημέρα. Υπογράφοντας αυτή την πρωτοβουλία συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού. (Πηγή:http://www.antibullying.eu/node/34). Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ, για να υπογράψετε πάτηστε ΕΔΩ

Η ταινία μικρού μήκους «Γιατί..» προσπαθεί να στείλει μηνύματα αλληλεγγύης και σεβασμού στα παιδιά εκείνα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση από άλλα παιδιά του σχολικού τους περιβάλλοντος. Δεν είναι δίκαιο να κρίνεις τον άλλον από την εξωτερική του εμφάνιση, την εθνικότητα, την θρησκεία, ή το χρώμα του και να μην του δίνεις την ευκαιρία να σου δείξει ποιος πραγματικά είναι.

Πατήστε για να δείτε την ταινία

Η ενσυναίσθηση είναι μια δεξιότητα που πρέπει να καλλιεργείται στους ανθρώπους από νωρίς? Γιατί μόνο αν μπεις στην θέση του άλλου θα τον καταλάβεις και θα τον κάνεις φίλο σου! Η επίσημη παρουσίαση της ταινίας θα γίνει στο πρώτο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού την ημέρα που είναι ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό (Πέμπτη 6 Μαρτίου στις 9.00 το πρωί)  από τον Διευθυντή του Σχολείου Γιάννη Μιχελάκη.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετέχουν, η σχολική σύμβουλος κυρία Μαρία Δρακάκη, ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων της Α/θμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου κος Γιώργος Μαρκατάτος, ο υπεύθυνος σε θέματα σχολικής βίας κος Μεντζίνης, Εκπρόσωπος του Δήμου, η κυρία Βασιλική Μαντούλκα υπεύθυνη του γραφείου πληροφόρησης της Ε.Ε. στην περιφέρεια  Κρήτης, και οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης με τους γονείς τους.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Νοτίου Αιγαίου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Το Παρατηρητήριο του ΥΠΑΙΘ για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, η Δ/νση Π.Ε. Δωδεκανήσου και η Δ/νση Δ.Ε. Δωδεκανήσου, συνδιοργανώνουν διημερίδα με θέμα:

"Το σχολείο που προλαμβάνει"

στο Νεστορίδειο Μέλαθρο στη Ρόδο, την Τετάρτη και την Πέμπτη, 5 και 6 Μαρτίου 2014 αντίστοιχα. Ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα, πατώντας στην παρακάτω εικόνα:

Οι Αγώνες Αθλοπαιδιάς της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, που διοργανώνονται από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων, για πρώτη φορά φέτος πλαισιώνονται με παράλληλες δράσεις που σχεδίασαν και υλοποιούν ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων και τα ΚΕΣΥΠ Λιβαδειάς & Θήβας. Σκοπός των δραστηριοτήτων είναι:

  • Η πρόληψη και η αντιμετώπιση του εκφοβισμού, της βίας και του ρατσισμού στον αθλητισμό και το σχολείο,
  • Η προώθηση και η εμπέδωση της αποδοχής, της αλληλεγγύης, της φιλίας, αλλά και
  • Η πληροφόρηση για τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές προοπτικές της ενασχόλησης με τον αθλητισμό. 

        

Το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων της Α/ βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας & ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της B/θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα: «ΓΟΝΕΑ Η ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ» την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014, ώρα: 19:00 στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, στη Λιβαδειά.

"Κανείς δεν πρέπει να αφήνει μια παιδική ψυχή να ματώνει φορώντας τη μάσκα της αδιαφορίας", μια ταινία μικρού μήκους με θέμα το σχολικό εκφοβισμό. Δημιουργήθηκε από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Πατρών και τον δάσκαλο, κ. Στάθη Ντούκα. Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να το δείτε:

Σας γνωρίζουμε ότι η  κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Πολίτη», με την ιδιότητά της ως Συνήγορος του Παιδιού και στο πλαίσιο των δράσεών της για την προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού και την προώθηση της συμμετοχής των μαθητών, την τελευταία δεκαετία έχει αναπτύξει σταθερή συνεργασία με σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  της χώρας.  

Η  ανωτέρω Αρχή συνεχίζει τις δράσεις της και αυτή την σχολική χρονιά και  δίνει δυνατότητα συνεργασίας  των σχολικών μονάδων της χώρας με την Αρχή όσον αφορά ενέργειες που σχετίζονται με την προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού (π.χ. επισκέψεις σε σχολεία, επικοινωνία με ομάδες μαθητών που υλοποιούν σχολικές δραστηριότητες, συμμετοχή σε σεμινάρια, εκδηλώσεις κ.ά.).

Ενημερωθείτε αναλυτικότερα από το:

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προεδρεύων στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014, εισηγήθηκε την υιοθέτηση του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την θέσπιση της Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά του εκφοβισμού και της βίας στα σχολεία, ενώ παράλληλα πρότεινε την εντατικοποίηση των δράσεων για την αντιμετώπιση των σοβαρών επιπτώσεων αυτού του κοινωνικού φαινομένου.  

Περισσότερα Άρθρα...

TOP