DESIGNED BY JOOMLATD

Μήνυμα Υφυπουργού

Το Υπουργείο και Θρησκευμάτων ανέλαβε, με την υπ? αρ. 159704/Γ7/17-12-2012 Υπουργική Απόφαση, τη δημιουργία Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού... Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σας καλωσορίζουμε στο δικτυακό τόπο του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Το Παρατηρητήριο έχει ως αποστολή τη μέριμνα για την πρόνοια και την ασφάλεια... Για να διαβάσετε το μήνυμα, πατήστε εδώ.

ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ

Ενημερωθείτε σχετικά με την οργανωτική δομή του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού. Για να δείτε το οργανόγραμμα πατήστε εδώ...                                                             

Yποστηρίξη της καθιέρωσης της Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Στο πλαίσιο της καμπάνιας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Κάνοντας μία Ημέρα στην Ευρώπη, κάθε Μέρα για τα παιδιά», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέλαβε πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για την καθιέρωση Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού ως μια συμβολική ημέρα. Υπογράφοντας αυτή την πρωτοβουλία συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού. (Πηγή:http://www.antibullying.eu/node/34). Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ, για να υπογράψετε πάτηστε ΕΔΩ

Παρακάτω παραθέτουμε απόσπασμα δημοσίευσης από το "Βήμα", στήλη "Γνώμες" (04/02/2014 18:16) 

"Αναμφίβολα στις μέρες μας ανθούν φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας μεταξύ των οποίων η βία και κυρίως η ενδοσχολική βία.
Από την άλλη, το κράτος συχνά ανήμπορο και ανίσχυρο παλινωδεί ανάμεσα στην ανευθυνότητα, τη γραφειοκρατία και τον «ωχαδελφισμό» υπαλλήλων και λειτουργών.
Μπορεί να είναι και αλλιώς κάποιες φορές; Υπάρχει και η θετική όψη, η ευοίωνη;
Και βέβαια, από προσωπική εμπειρία!"

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα, για να διαβάσετε τη συνέχεια της δημοσίευσης:

Στα πλαίσια υλοποίησης της δράσης «+δημιουργώ» του «Παρατηρητηρίου για την πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού» του Υ.ΠΑΙ.Θ.», μαθητές από όλες τις τάξεις του ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου, συμμετείχαν εθελοντικά, δημιουργώντας αντίστοιχα λογότυπα.

Λογότυπο για το σχολικό εκφοβισμό

Η φαντασία, η έμπνευση, το μεράκι και η επιθυμία έκφρασης απέναντι στο Σχολικό εκφοβισμό, έδωσαν ψυχή σε 23 λογότυπα των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας, δίνοντας έτσι το ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου το δικό του στίγμα ενάντια στο «Bullying».

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα του ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου από το σύνδεσμο: http://schoolpress.sch.gr/epalsidirokastrou/?p=206

Λαμβάνοντας υπόψη το υπ΄αριθ. 195630/Γ1-19/12/2013 έγγραφο του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Σ. Κεδίκογλου, την ανάγκη Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού στις Σχολικές Μονάδες και την εισήγηση του Συντονιστή Δράσεων πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, κ. Σκρέτα Δημητρίου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής, κ. Δ. Γκίνης ορίζει τους ρόλους και τις αρμοδιότητες:

1) των Υπεύθυνων Δράσεων Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού ανά Δ/νση Π.Ε. και Δ.Ε. Αττικής και

2) των ομάδων υποστήριξης για τη Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό ανά Δ/νση Π.Ε. και Δ.Ε. Αττικής.

Ενημερωθείτε αναλυτικά από το έγγραφο υπ' αριθ. Φ.49/1841/7-2-2014.

Ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Συμεών Κεδίκογλου και ο Περιφερειακός Διευθυντής Π. & Δ. Εκπαίδευσης Στ. Ελλάδας κ. Ηλίας Παλιαλέξης, σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα:

"Σχολικός εκφοβισμός: Από τη θεωρία στη δράση!" 

που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου 2014 στη Χαλκίδαστο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και ώρα 9.00 π.μ.

Επισυνάπτονται:

Σας κοινοποιούμε το πρόγραμμα (πατήστε ΕΔΩ) της επιμορφωτικής συνάντησης για την ενδοσχολική βία και το σχολικό εκφοβισμό, που διοργανώνεται από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιαςτην Τρίτη 18-2-2014.

Το 10% των μαθητών πέφτουν θύματα ενδοσχολικής βίας σύμφωνα με επίσημη μελέτη. Τα αγόρια εμπλέκονται πιο συχνά σε σχέση με τα κορίτσια, σε αναλογία 3 προς 1, ενώ οι θύτες ξεπερνούν το 5% του συνόλου των μαθητών. Η κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία είναι μία από τις αιτίες που οι ανήλικες ασκούν βία αναφέρει στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, κ. Πάρις Βεντήρης. Ακούστε όλη τη συνέντευξη που έδωσε στον παραπάνω ραδιοφωνικό σταθμό στις 13-2-2014, πατώντας στο εικονίδιο: 

κ. Π. Βεντήρης - κ. Ε. Ράπτη

Η βουλευτής κ. Έλενα Ράπτη(*), εκπρόσωπος της Βουλής και υπεύθυνη για την προώθηση της καμπάνιας για τη σεξουαλική παρενόχληση στα σχολεία και ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, κ. Πάρις Βεντήρης, συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κοινή δράση και παρέμβαση με εκδηλώσεις στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας.

*Η βουλευτής κ. Ε. Ράπτη, ως συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» (Εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών), έχει αναλάβει πρωτοβουλίες που αφορούν σε συναντήσεις και συνεργασίες με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Υπουργούς, Βουλευτές, τον Αρχιεπίσκοπο και Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, Περιφερειάρχες, Δημάρχους, ανεξάρτητες θεσμικές αρχές όπως ο Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, καθηγητές εγκληματολογικής ψυχολογίας, αθλητικές ομοσπονδίες όπως ο ΣΕΓΑΣ, ιστορικές ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, Εθελοντικά Κινήματα όπως ο Προσκοπισμός, κρατικά και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. (Facebook: https://www.facebook.com/EnaStaPente)

TOP